Het verschil tussen de afwerking van palen en liggers
Door Dominique van der Lof Nieuws 0 reacties
1/aug Het verschil tussen de afwerking van palen en liggers

Belangrijk tijdens het oriëntatieproces voor de aankoop van een omheining is weten wat de verschillende afwerkingen zijn van palen en liggers. Door de verschillende varianten liggers en palen kunnen wij in elke prijsklasse een prachtige omheining aanbieden.

Afwerking van verschillende weidepalen

Voor weidepalen heeft u keuze uit vierkante of ronde palen. De vierkante weidepalen zijn bezaagd of geschaafd en voorzien van een diamantkop. Door de diamantkop kan het regenwater beter afgevoerd worden waardoor de paal een langere levensduur heeft. De geschaafde palen zijn glad, er zitten geen oneffenheden of houtvezels aan. Bezaagde palen zijn iets ruwer dan geschaafde palen, er is hierdoor kans op splinters. Door de extra bewerking die nodig is voor geschaafde palen, zijn deze palen over het algemeen wel iets duurder dan de bezaagde variant.

De ronde palen zijn geschild of gefreesd en voorzien van een gekruinde kop. Door de gekruinde kop kan het water beter aflopen wat zorgt voor een langere levensduur. Over het algemeen zijn de ronde palen aan de onderkant gepunt. Hierdoor kunt u ze eenvoudig in de grond monteren.

Gefreesde palen worden door de freesmachine heen gehaald, waardoor deze palen mooi egaal, recht en rond zijn. Dit geeft de palen een strakke uitstraling. Geschilde palen hebben juist een natuurlijke uitstraling doordat enkel de schors van de stam geschild wordt. De paal heeft hierdoor de vorm van de stam waardoor er verloop in zit. Geschilde palen zijn over het algemeen iets duurzamer dan gefreesde palen doordat de houtstructuur niet doorbroken wordt.

Afwerking liggers voor een houten omheining

De meest gebruikte ligger voor de houten omheining zijn de traditionele paardenregels. In ons assortiment zijn deze liggers afgerond. Door de liggers af te ronden wordt het regenwater beter afgevoerd. Dit is niet alleen beter voor de duurzaamheid van de afrastering, het zorgt ook voor meer veiligheid. De ligger heeft namelijk geen scherpe kanten. Tevens zorgt het voor een prachtige luxe uitstraling. Deze traditionele liggers zijn volledig geschaafd en zorgt voor een strak uiterlijk van de afrastering. Tevens zitten er hierdoor geen splinters aan het hout.

Naast de traditionele liggers bieden wij ook halfronde liggers aan. Deze liggers zijn gefreesd en hebben daardoor een strakke uitstraling. De halfronde liggers kunnen enkel gebruikt worden voor een opschroef omheining. De liggers kunnen gecombineerd worden met ronde of vierkante palen, hierdoor is er voor elk budget wel iets geschikts.

Mocht u twijfels hebben over de juiste keuze voor uw project, neem dan contact met ons op. Onze verkopers voorzien u graag van de juiste informatie en advies. U kunt bij ons tevens eenvoudig een vrijblijvende offerte opvragen.

Belangrijk tijdens het oriëntatieproces voor de aankoop van een omheining is weten wat de verschillende afwerkingen zijn van palen en liggers. Door de verschillende varianten liggers en palen kunnen wij in elke prijsklasse een prachtige omheining aanbieden.

Afwerking houten weidepaal
Afwerking houten omheining geschaafd