Het verschil tussen de impregnaties voor hout
Door Dominique van der Lof Nieuws 0 reacties
29/aug Het verschil tussen de impregnaties voor hout

In ons assortiment zijn 3 verschillende impregnaties te vinden voor de houten omheiningen. Elke impregnatie heeft zijn eigen unieke kleur en levensduur. In het oriëntatieproces voor de aankoop van een omheining is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de impregnatie van het hout. Hierdoor kunt u de beste keuze maken voor een investering die lang mee moet gaan en binnen uw budget past.

Ons geïmpregneerde omheiningen zijn vervaardigd uit Noord-Europees Grenen. Doordat het hout in koudere gebieden langzamer groeit heeft het meer ringen. Dit zorgt voor een betere duurzaamheid van het hout. Na het kappen wordt het hout goed gedroogd, ook na het bewerken van het hout krijgt het de tijd om te drogen. Het droogproces is namelijk van groot belang voor de levensduur van het hout. Afrasteringen van hout worden blootgesteld aan diverse weersinvloeden. Denk aan kou of warmte, regen, zon en wind. Om te zorgen dat de omheining, ondanks deze weersinvloeden, toch lang mee gaat, verduurzamen wij het met een impregnatiemiddel. Wij gebruiken 3 verschillende houtverduurzamingsmiddelen: Tanalith-e, Tanatone en DURA². Hiermee wordt al het hout onder druk geïmpregneerd.

Impregnatie Tanalith-E | Voor een natuurlijke uitstraling
Het verduurzamingsmiddel Tanalith-E is een zeer effectieve manier om de levensduur van het hout te verlengen. De impregnering garandeert een langdurige bescherming tegen schimmels en insecten. De impregnering Tanalith-E geeft het hout een natuurlijke groen/bruine kleur, die door weersomstandigheden in de loop van de tijd verandert in bruin/grijs. De levensduur is ca. 15 – 20 jaar.

Geïmpregneerde houten omheining

Impregnatie Tanatone | Een unieke bruine kleur
Tanatone is hetzelfde impregneringsmiddel als Tanalith-E. Om een unieke bruine kleur te krijgen is hier echter een kleur aan toegevoegd. De impregnering Tanatone geeft het hout hierdoor een warme bruine kleur, die door weersomstandigheden in de loop van de tijd verandert in bruin/grijs.

Impregnatie DURA² | Het alternatief voor creosoot
Het duurzame alternatief voor gecreosoteerd hout is de nieuwe impregnatie DURA². Uniek aan DURA² is het impregnatie proces. Het hout ondergaat niet één maar twee keer het proces. Het hout wordt na het kappen eerst goed gedroogd en vervolgens in een hogedrukketel onder vacuüm geïmpregneerd. Na de 1e behandeling wordt het hout nogmaals gedroogd en ondergaat het een 2e behandeling in de hogedrukketel. Door dit unieke proces ontstaat er een omheining van topkwaliteit. Het hout krijgt tevens een prachtige uitstraling door de donker bruine kleur en geeft geen geurhinder! De levensduur van een DURA² omheining is ca. +25 jaar.

omheining paarden - paddock omheining

Mocht u twijfels hebben over de juiste keuze voor uw project, neem dan contact met ons op. Onze verkopers voorzien u graag van de juiste informatie en advies. U kunt bij ons tevens eenvoudig een vrijblijvende offerte opvragen.