Nieuwe impregnatie Tanatone
Door Dominique van der Lof Nieuws 0 reacties
4/jun Nieuwe impregnatie Tanatone

Tot voor kort boden wij alleen hout aan behandeld met creosoot olie of geïmpregneerd met Tanalith-E dat bekend staat om de groene kleur. Als alternatief op de impregnatie Tanalith-E bieden wij nu ook Tanatone aan. Door het toepassen van deze impregnatie verleng je niet alleen de levensduur van het hout het voegt tevens een bruine kleur toe.

Door het verduurzamen van het hout met een impregnatie middel voorkomt dat het hout wordt aangetast door bepaalde organismen.

Impregnatie TANALITH-E of TANATONE

Tanalith is een houtconserveringsmiddel op waterbasis dat bewezen organische biociden bevat. Wanneer geïmpregneerd in het hout, binden de conserverende componenten zich aan de houtstructuur. Door dit impregneringsmiddel krijgt het hout een langere levensduur en vertraagd de vergrijzing door UV stralen. Tanalith geeft het hout tevens een langdurige bescherming tegen schimmel- en insectenaanval, inclusief termieten, voor zowel boven als in de grond.

Tanalith E geeft het hout een groen/bruine kleur, Tanatone geeft het hout een warme bruine kleur, na verloop van tijd neemt deze kleur af.

Verduurzaamd hout hoeft niet geverfd of gebeitst te worden om de levensduur te verlengen.

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van de kleur Tanatone.

Tanatone palen

 

 

Tanatone liggers