Uw wei of paddocks winterklaar maken
Door Dominique van der Lof Nieuws 0 reacties
9/nov Uw wei of paddocks winterklaar maken

Elk jaar zijn er gunstige momenten om de weides of paddocks gereed te maken voor het komende seizoen. Ook voor het winterseizoen zijn er enkele voorbereidingen die je in het najaar kunt treffen om te zorgen voor een optimale weidegang.

Omheining en terrein controleren
Het najaar is weer een fijn moment om te zorgen dat het terrein er netjes en strak bij ligt. Om ook te zorgen dat het stroom overal goed functioneert is het verstandig om met de bosmaaier rond te gaan. Dit zorgt ervoor dat er geen gras tegen de omheining aan groeit. Controleer tevens de omheining goed op beschadigingen en vervang of repareer dit tijdig.

Het controleren en onderhouden van je afrastering voor de winter is niet alleen cruciaal voor de
veiligheid van je dieren, maar ook voor de levensduur ervan. Door koude weersomstandigheden kan de afrastering gaan doorhangen en bewegen, wat resulteert in een hogere belasting en slijtage. Zorg er daarom voor dat de geleider altijd goed is opgespannen.

Bijvoeren met een hooiruif
In de winter kan het zijn dat de paarden bijgevoerd moeten worden terwijl ze in de wei of paddock staan. Het gebruik van een hooiruif in de winter is een effectieve manier om meerdere paarden tegelijk te voeren. De hooiruif uit ons assortiment is voorzien van een dak en daardoor ideaal om een ook in de winter te gebruiken. Het hooi wordt minder nat door het dak en minder vuil doordat het niet op de grond ligt. Hierdoor blijft de voerkwaliteit velen malen beter. Door de grote afmeting kunnen er ronde of vierkante hooibalen in geplaatst worden.

Goede ondergrond
In de herfst- en winterperiode wordt de grond al snel erg nat en ontstaat er modder. Zeker op plekken waar de paarden veel staan of lopen. Om problemen zoals mok of rotstraal te voorkomen, kan het verstandig zijn om paddockplaten te plaatsen op looproutes of voederplaatsen. Ook rondom een hooiruif zijn deze rasters een uitkomst.

De ecorasters uit ons assortiment staan bekend als een van de betrouwbaarste paddockroosters als het gaat om door laten van vocht en het stabiliseren van de grond. Daarnaast zijn ze op te vullen met gras waardoor het weiland of paddock in gunstiger seizoenen nog steeds groen blijft.

Beschutting onderhouden
Een goede schuilstal biedt beschutting tegen regen en wind. Iets wat onmisbaar is in de herfst en winter. Nu de paarden de schuilstal wat vaker zullen opzoeken, is dit een goed moment om de schuilstal te controleren. Is de stal nog veilig en in goede staat? Tevens is een kleine schoonmaakbeurt vaak ook niet verkeerd. Om de schuilstal te voorzien van een goede ondergrond, kan het verstandig zijn om ook hier een ecoraster te plaatsen. Bent u op zoek naar een goede schuilstal? Uit voorraad leveren wij een schuilstal met de afmeting 300 x 300 cm.