Hoe kies je de juiste houten omheining voor uw project
Door Dominique van der Lof Nieuws 0 reacties
26/mei Hoe kies je de juiste houten omheining voor uw project

Bij Rutjes Paardenboxen en Omheiningen vindt u een groot assortiment omheiningen geschikt voor vele toepassingen. Hoe maak je in zo’n groot assortiment de juiste keuze zodat je vele jaren plezier hebt van de aankoop en verzekerd bent van een kwaliteitsvolle investering. Wij geven u graag meer informatie over de verschillende opties.

De omheiningen in ons assortiment zijn stevige en veilige omheiningen, geschikt voor weides, paddocks, rijbakken, maar ook voor tuinen en erfafscheiding. Het grootste voordeel van houten omheiningen is het aanzicht. De omheiningen geven een strakke en stijlvolle uitstraling. Daarnaast zorgen deze omheiningen voor een goed zichtbare afrastering, zeer geschikt voor dieren. Bij de volledig houten omheining heeft u keuze uit opschroef of doorsteek varianten.

Opschroef omheining | Voor vele toepassingen

De opschroef variant wordt veelal toegepast bij weides, paddocks, rijbakken en longeerscirkels. Bij deze omheiningen worden de liggers aan de binnenkant op de palen gemonteerd. Dit zorgt voor een stevige toepassing, het enige nadeel is het gebruik van schroeven. In combinatie met dieren is het over het algemeen veiliger om geen schroeven te gebruiken. Tevens kost het iets meer tijd om de omheining te monteren. Een opschroef omheining heeft vele mogelijkheden qua hoogtes en liggerafstand. Dit zorgt voor de grote toepasbaarheid van deze omheining en hierdoor kan het goed aangepast worden aan uw wensen. De opschroef omheining is doorgaans goedkoper geprijsd en wordt daarom vaak gebruikt voor het omheinen van grote stukken weides.

Bekijk hier alle opschroef omheiningen in ons assortiment.

Doorsteek omheining | Veiligheid met een stijlvolle uitstraling

Bij een doorsteek omheining worden de liggers door de paal gestoken. Dit zorgt voor een uiterst veilige omheining voor dieren. Over het algemeen gebruiken wij liggers van 5 of 6 meters, waardoor maar liefst 3 palen met elkaar verbonden worden. Dit geeft extra stevigheid aan de afrastering. Een doorsteek omheining is eenvoudig te monteren. Een eventuele vervanging van een ligger, nadat de omheining gemonteerd is, kost wel iets meer tijd. Tevens geeft het de omheining een stijlvolle uitstraling en is het van beide kanten een plaatje om te zien. Ook de doorsteek omheining kan voor vele toepassingen ingezet worden, maar zeker als tuinomheining of erfafscheiding is het een meerwaarde voor uw terrein.

Bekijk hier alle doorsteek omheiningen.

Wanneer kies je 2 of 3 liggers

Een vraag die vaak gesteld wordt is wanneer je 2 of 3 liggers moet kiezen. Het aantal liggers heeft voor het grootste deel te maken met de hoogte van de omheining. Bij een doorsteek variant zijn de maten tussen de liggers vast. Hierdoor wordt een 2 ligger omheining vaak tussen de 100 tot 130 cm geplaatst. Een 3 ligger omheining kan een hoogte hebben tussen de 125 en 145 cm. Wilt u een extra hoge omheining van ca. 155 cm? Dan is de opschroef variant een betere keuze. Hier kunnen wij langere palen voor leveren en kunt u met de hoogte van de liggers eenvoudig schuiven. Uiteraard bestaat bij de opschroef omheining ook de optie 1 of zelfs 4 liggers.

Informatie over impregnaties en afwerkingen

Door de verschillende varianten liggers en palen kunnen wij in elke prijsklasse een prachtige omheining aanbieden. Lees hier alles over de verschillende afwerkingen van de palen en liggers. Weet u niet welke impregnatie het meest geschikt is voor uw toepassing? Lees hier alles over impregnatie en duurzaamheid.

Mocht u twijfels hebben over de juiste keuze voor uw project, neem dan contact met ons op. Onze verkopers voorzien u graag van de juiste informatie en advies. U kunt bij ons tevens eenvoudig een vrijblijvende offerte opvragen.