DURA²: het alternatief voor Creosoot!
Door Dominique van der Lof Nieuws 0 reacties
31/mrt DURA²: het alternatief voor Creosoot!

Omheiningen worden blootgesteld aan weersinvloeden, schimmels en insecten. Bij Rutjes Paardenboxen & Omheiningen impregneren we om die redenen onze houten omheiningen (met uitzondering van eiken en Tropisch hardhout). In ons assortiment vindt u dan ook 4 verschillende impregnatie’s; Tanalith-E, Tanatone, Creosoot en DURA².

Een van de oudste manieren om hout te verduurzamen is het creosoteren. Hierbij word er onder hoge druk creosootolie geïmpregneerd. Dit verlengd de levensduur van het hout aanzienlijk. Het impregneren met creosootolie brengt helaas ook enkele nadelen met zich mee. Ten opzichte van bijvoorbeeld Tanalith-E is het minder milieu,- en gebruiksvriendelijk, heeft het een sterke geur en brandt het op de huid.

DURA² → Duurzaamheid en kwaliteit in het kwadraat!
Het duurzame alternatief voor gecreosoteerd hout is de nieuwe impregnatie DURA². Uniek aan DURA² is het impregnatie proces. Het hout ondergaat niet één maar twee keer het proces. Het hout wordt na het kappen eerst goed gedroogd en vervolgens in een hogedrukketel onder vacuüm geïmpregneerd. Na de 1e behandeling wordt het hout nogmaals gedroogd en ondergaat het een 2e behandeling in de hogedrukketel. Door dit unieke proces ontstaat er een omheining van topkwaliteit. Het hout krijgt tevens een prachtige uitstraling door de donker bruine kleur en geeft geen geurhinder!

Door het gebruik van goed geïmpregneerd Noord-Europees grenenhout wordt tevens de ecologische footprint verkleind. Er ontstaat namelijk duurzamer bosbeheer en tevens wordt de CO₂ uitstoot verlaagd.

Met DURA² heeft u een veilige omheining voor mens, dier en natuur. Doordat DURA² eveneens de levensduur van uw omheining fors verlengt, zult u jarenlang plezier beleven aan uw omheining.